Kaai 3, 4511 RC  Breskens

 KvK nummer: 20147187

Veiligheid

Veiligheid aan boord is van levensbelang voor u en de aanwezigen op uw boot. Vaak wordt er hier wat laks mee omgegaan maar het is toch uitermate belangrijk. Zorg dus zelf voor goede veiligheidsmaatregelen en controleer uw spullen. Let op de keuringsdata en de verloopdatum van uw vuurwerk.

Bij ons vindt u verkoopartikelen maar kunt u ook reddingsvesten en reddingsvlotten laten keuren.

Reddingsvesten

Reddingsvesten zijn te vinden in twee soorten: de stofvesten en de opblaasvesten.

De stofvesten zijn opgevuld met foam. Deze vesten worden vaak gebruikt bij jongere kinderen en de 50 Newton vesten bij watersport op meren en rivieren. Aan de hand van het gewicht koopt men een vest. Jonge kinderen zijn de hele tijd beschermd, de vesten zitten goed vast en de kinderen krijgen de klap niet die bij een opblaasvest vrij komt. De reddingsvesten zorgen ervoor dat je recht draait en de kraag houdt het hoofd naar boven zodat de luchtwegen vrij zijn.

De opblaasvesten die wij verkopen zijn handmatig of automatisch. Automatische vesten gaan open wanneer u in het water valt, niet bij regen of buiswater. U kunt ook zelf een automatisch vest openen. U kiest een vest uit afhankelijk van op welk water gevaren word. Eenmaal opgeblazen zit het vest aangesloten om de hals om het hoofd boven water te houden zodat de luchtwegen vrij zijn.Wij raden iedereen dan ook aan om een automatisch reddingvest één keer per jaar te laten controleren.

De volgende merken hebben wij in ons assortiment:

  • Besto
  • Crewsaver
  • Spinlock

Reddingsvlotten

Als u wat langere reizen maakt is een reddingsvlot onmisbaar. Een hulpmiddel voor als het echt misgaat met de voorzieningen in het vlot waar u een tijd mee vooruit kunt. In een tas of in een koffer alles is mogelijk.

De reddingsvlotten zijn voorzien van noodvuurwerk, medicijnen, vistuig, reparatieset enzovoort. Vraag in onze winkel of via e-mail naar de uitgebreide informatie en prijzen.

Noodsignalen

Noodsignalen zijn onmisbaar aan boord. Ook zijn ze verplicht in de Zeeuwse wateren en daarbuiten. Noodsignalen zijn een aantal jaren houdbaar. Uw oude vuurwerk kunt u bij ons afgeven. Wij hebben rookpotten, handfakkels en parachutes voor u op voorraad.

Terug naar de bovenkant van de website